Przykładowy jadłospis:
Dzień I
- Śniadanie: 3 kromki chleba pełnoziarnistego posmarowanego margaryną o mniejszej zawartości tłuszczu, plastry szynki wieprzowej, plaster kiełbasy krakowskiej, a także plasterek sera żółtego. Do tego papryka czerwona. Całość popić można szklanką kakao na mleku 2% bez słodzenia. – 695 kcal
- II śniadanie: prosta do przygotowania zapiekanka z ryżu i jabłka. Można ją przyrządzić w firmowej kuchni lub też zaciszu własnego domu. Do tego szklanka stawiającej na nogi kawy bez dodatku cukru – 280 kcal
- Obiad: na obiad proponujemy talerz krupniku w ilości około 250ml, na danie drugie polecamy schab z jabłkiem, gotowane ziemniaki, surówkę z kwaszonej kapusty. Całość popić należy szklanką kompotu z dyni – 1035 kcal
- Podwieczorek: zalecamy koktajl z jogurtu naturalnego bez dodatku cukru z kawałkami brzoskwini. Do tego kanapka chleba pumpernikiel z margaryną o obniżonej zawartości tłuszczu i dżemem śliwkowym, do tego szklanka kawy bez cukru – 285 kcal
- Kolacja: wędzona makrela, 1 bułka grahamka z margaryną i niskiej zawartości tłuszczu, sałatka z pomidora, ogórka, cebuli i zielonej sałaty. Do tego szklanka soku z czerwonej porzeczki – 570 kcal
Dzień II
- Śniadanie: musli i szklanka soku grejpfrutowego – 700kcal
- II śniadanie: bułka drożdżowa z jabłkiem, szklanka herbaty owocowej bez dodatku cukru – 275 kcal
- Obiad: talerz zupy ziemniaczanej z pomidorami. Na drugi danie pulpety z wołowiny w sosie grzybowym, kasza gryczana, a także buraki gotowane, do tego surówka holenderska z cykorii. Całość można popić szklanka kompotu z mirabelek – 1010 kcal
- Podwieczorek: jogurt owocowy (mały kubeł 150ml), jedna kajzerka z margaryną o obniżonej zawartości tłuszczu, szklanka herbaty z cytryną bez dodatku cukru – 260 kcal
- Kolacja: omlet z trzech jajek na parze z dodatkiem szczypiorku i szynki wieprzowej. Do tego surówka z pomidora i cebuli, szklanka herbaty bez dodatku cukru, z cytryną – 555 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz