UWAGA!
Dieta garstkowa nie powinna by stosowana przez kobiety w ciąży, a także
karmiące piersią. W tym przypadku ograniczenia ilościowe jedzenia są
dość duże, gdyż ten harmonogram żywieniowy nie dostarcza więcej aniżeli
1000 kcal dziennie.
Dieta, dzięki tak sporemu ograniczeniu ilości pokarmu, powoduje, że rozciągnięty żołądek szybko się skurczy. To sprowadza się do tego, że z czasem zapotrzebowanie na kalorie, wielkość spożywanych posiłków zmniejszy się. Natomiast możliwość jedzenia wszystkiego w trakcie diety sprawia, że po jej zakończeniu kuracjusz nie rzuca się łapczywie na smakołyki, których musiał sobie odmawiać. Dzięki temu zostaje wyeliminowany efekt jo-jo.
W diecie mile widziane są produkty takie jak:
- Ciemne pieczywo,
- Tłuste ryby,
- Chudy nabiał,
- Różnego rodzaju chude mięsa,
- Warzywa i owoce.
Pamiętaj, aby przygotowując dla siebie surówki, sałatki dorzucać do nich od czasu do czasu pestki dyni, słonecznika, olej rzepakowy, czy oliwę z oliwek.
Odpowiednio stosując dietę garstkową nie tylko przyczynisz się do zrzucenia paru kilogramów, ale także uzyskasz dodatkowe efekty w postaci oczyszczenia organizmu z toksyn, poprawie kolorytu, wyglądu skóry, włosów i paznokci. Ponadto dobierając odpowiednie produkty unikniesz, bądź też zwalczysz cellulit.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz